Nyheter

10.07.2023: Vi har laget en side for utstillings resultater som vi ønsker å teste ut. Vi er da avhengig av at dere som ønsker å vise resultater sender oss bilde og informasjon. Vi trenger da navn på dommer, sted og dato. Eier og oppdretter av Bir og Bim. Samme med beste junior og veteran ol. RESULTATER

Send bilde og tekst til: leder@norskmopsklubb.no

Vi håper på god deltakelse på klubbens dobbelutstilling den 12. august. Meld på via «Min side» hos NKK innen 20. juli.

Husk å meld på til grillparty lunsj også.

Vi gjør som i fjor og tilbyr BOAS test kraftig sponset av klubben. Meld på til BOAS og grill til Ann-helen@norskmopsklubb.no

Referat fra styremøte 4-2023 er lagt ut og Nyhetsbrev 1-2023. God sommer!

Region Buskerud inviterer til Opdretterskolen Kurs 1 – Genetikk og avl. Kurset avholdes på Scandic Amassadeur Hotell Drammen den 23 og 24. september.

Påmelding: buskerud.region@klubb.nkk.no – innen 10.09.2023

 

Meld deg på i god tid – kurset kan være fulltegnet før påmeldingsfristen går ut!
Påmelding er økonomisk bindende.

Les invitasjonen her: Oppdretterskolen

Mer om oppdretterskolen her: Info Oppdretterskolen

Som medlem i Norsk Mops Klubb får du dekket utgiftene til bøkene som brukes på oppdretterskolen. Les annonsen i medlemsblad 1-2022 (side 6).

BOAS-TESTING, VESTBY HYTTEPARK 12. AUGUST 2023

11.06.2023: Vi har vært så heldige at veterinær Mona Johanson fra Trivium Veterinærklinikk avd Fredrikstad kommer til oss i forbindelse med utstillingene våre den 12. august for å utføre BOAS-tester. Mona var også hos oss i fjor og tok BOAS-test på 12 hunder.

Alle medlemmer i Norsk Mops Klubb betaler en egenandel på kr 500,- og klubben dekker resten. Husk at BOAS-testen er gyldig max 2 år.

Vi håper at mange finner veien til Vestby Hyttepark og tester sine mopser og kanskje blir med på noe sosialt samtidig.

Bindende påmelding til sekretær innen 25. juli 2023.

E-post: ann-helen@norskmopsklubb.no

Med vennlig hilsen, Norsk Mops Klubb.

v/Ann-Helen Strandheim

Sekretær

08.06.2023: BOAS SEMINAR.

Vi har fått avtale med NKK om inntil 5 plasser på BOAS seminaret den 20. juni, og er inkludert lunsj. Vi prioriterer oppdrettere. Alle som har interesse av å delta melder dette til leder innen 13. juni klokken 22.00. 

BOAS-invitation&programme-june 2023-en

15.3.2023: Høyesterett har samtykket til at begge anker behandles

Høyesteretts ankeutvalg har 14. mars 2023 gitt samtykke til ankebehandling i saken mellom Norsk Kennel Klub og Dyrebeskyttelsen Norge.
Dommen fra lagmannsretten er dermed ikke rettskraftig.

Begge parter hadde anket dommen fra lagmannsretten. Ankeforhandlingen vil, ifølge skrivet NKK mottok fra Høyesterett i dag, bli avholdt innen seks måneder regnet fra 10. januar 2023, da saken kom inn til Høyesterett.

– Vi er svært fornøyde med at det viktige prinsippet om hvem som skal forvalte dyrevelferdsloven skal prøves for landets høyeste rettsinstans, og hvor det nærmere innholdet i paragraf 25 skal klarlegges, sier leder av hovedstyret i Norsk Kennel Klub, Tom Øystein Martinsen.

NKKs advokat Anette Fjeld tolker beslutningen fra Høyesterett slik at den gjelder rettsanvendelse og bevisvurdering for begge raser.


Lenke til pressemelding på NKKs nettsider:
https://www.nkk.no/aktuelt/hoyesterett-har-samtykket-til-at-begge-anker-behandles

Lenke til HRs nettsider med saken
https://www.domstol.no/no/hoyesterett/saksliste/henviste/23-004643SIV-HRET/

7.3.2023: Endelig! – fristes man til at sige. Endelig kan vi gå i gang med at BOAS-graduere racerne mops, engelsk- og fransk bulldog. Fra i dag bliver det nemlig muligt at købe rekvisition til undersøgelsen, der kan foretages af syv specialuddannede dyrlæger fordelt over landet.

Allerede i januar 2020 besluttede DKK’s bestyrelse at tilslutte sig det system til BOAS-graduering, der er udviklet af den engelske dyrlæge Jane Ladlow. Systemet krævede, at de BOAS-graduerende dyrlæger skulle gennemgå et praktisk kursus, og her kom COVID-19 som bekendt eftertrykkeligt i vejen. Men nu er vi altså klar – med syv uddannede dyrlæger og en IT-løsning, der giver disse dyrlæger mulighed for at gennemføre elektronisk registrering direkte i hundeweb.

Les den danske artikkelen her: DKK-BOAS.

3.3.2023: Klubben har hatt en liten undersøkelse ute blant våre oppdrettere. Kan være ett verktøy for å få tilbakemeldinger på enkelte saker som styret vil jobbe med. 16 oppdrettere svarte på våre spørsmål.

Fra 1.1.23 gjelder nye vaksinasjonsbestemmelser for hunder som deltar på utstilling eller prøve i regi av Norsk Kennel Klub.

NKKs hovedstyre vedtok endringen i fjor høst, og de iverksetter fra og med 1. januar i år. De gjeldende reglene er som følger:
•    Alle hunder som skal delta på arrangementer i regi av NKK skal ha gyldig vaksine mot valpesyke, parvo og smittsom leverbetennelse. 
•    For hunder under 6 måneder, skal siste vaksinasjon ha blitt utført ved minimum 12 ukers alder og vaksinens gyldighet er da 1 år 
•    For hunder vaksinert ved 6 måneders alder eller eldre, er vaksinens gyldighet 3 år dersom ikke annet fremgår av vaksinasjonsattesten 
•    Ved førstegangs vaksinasjon må det ha gått minimum 2 uker fra vaksinasjonsdato før hunden kan delta på NKK arrangement. 

Attest på gyldig vaksinasjon må kunne fremlegges. Kontroll av at gjeldende innførsels- og vaksinasjonsbestemmelser er fulgt kan forekomme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *