REVERSE SNEEZING

REVERSE SNEEZING

Noen hunder kan få noe som kalles paroxysmal åndedrett eller, som det ofte kalles, «reverse sneezing». Med denne tilstanden, trekker hunden raskt luft inn i nesen, mens i et vanlig nys er luften raskt skjøvet ut gjennom nesen. Hunden lager en sniffet lyd og synes å være å prøve å innhalere mens nysing.

Er min hund i fare når dette skjer?

Selv om det kan være skremmende å vitne en hund som har en «reverse sneezing» episode, er det ikke skadelig betinget og det er uten side effekter. Hunden er helt normal før og etter episoden. Under en «reverse sneezing» episode vil hunden gjøre raske og lange respirasjoner, stå stille og utvide hodet og nakken. Det produseres en lyd som kan høres ut som hunde har satt fast noe eller mister pusten. En slik episode kan vare fra noen sekunder til noen minutter.

 

Hva som forårsaker «reverse sneezing»?

Den eksakte årsaken til «reverse sneezing» er ukjent. Dette problemet virker å forverres av allergier og miljømessige lukt som røyk, potpourri og parfyme.

Hvordan stille diagnose?

Diagnosen er basert på medisinsk historie og kliniske undersøkelser. Din veterinær vil utelukke andre årsaker til unormalt puste og sniffing, for eksempel en øvre luftveisinfeksjon, skjuling trachea, nasale svulster og polypper, fremmedlegemer i nesegangene eller munnen, og så videre. Noen ganger vil din veterinær utføre blodprøver, allergi tester eller røntgenbilder for å utelukke andre forhold som kan føre til lignende symptomer.

Hvordan behandles «reverse sneezing»?

De fleste tilfeller av omvendt nysing krever ingen medisinsk behandling. Hvis hunden din blir utsatt for «reverse sneezing», kan du forsiktig stryke halsen og prøve å roe ned. Når hunden puster ut gjennom nesen, er det  vanligvis over. Det er sjelden for hundene å utvikle noen komplikasjoner eller lider noen risiko etter disse angrepene.

 

Comments are closed.